Uzaicinājums uz preses konferenci par migrāciju, situāciju Ukrainā un stratēģisko komunikāciju Krievijas īstenotā informācijas kara apstākļos

(20.05.2016.)

Pirmdien, 23.maijā, notiks Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāju preses konference par migrāciju, situāciju Ukrainā un stratēģisko komunikāciju Krievijas īstenotā informācijas kara apstākļos.

Preses konferencē piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Lietuvas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Gedimins Kirkila (Gediminas Kirkilas), Igaunijas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Kalle Pallings (Kalle Palling) un Polijas Senāta Eiropas un ārlietu komisijas deputāts Pjotrs Vahs (Pjotr Wach).

Preses konference tiek rīkota saistībā ar Baltijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāju sanāksmi Rīgā, kurā parlamentārieši kopā ar augsta līmeņa ekspertiem diskutēs par migrācijas jautājumiem un situācijas Ukrainā aktualitātēm, kā arī par stratēģisko komunikāciju attiecībā pret Krievijas izvērsto informācijas karu un jūnijā gaidāmās Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju konferences (COSAC) plenārsēdes darba kārtību. Sanāksmē piedalīsies arī Latvijas vēstnieks Ukrainā Juris Poikāns, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa un IeM valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs.

Preses konference pirmdien, 23.maijā, sāksies pulksten 14.05 un notiks Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēžu zālē 409.telpā Jēkaba ielā 10/12.

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvji, kuri nav akreditēti Saeimā, dalībai preses konferencē aicināti Preses dienestā pieteikt vienas dienas akreditāciju.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā