Saeimas namā diskutēs par sabiedrisko mediju pārvaldības modeļiem

(21.04.2016.)

Saeimā piektdien, 22.aprīlī, notiks konference „Sabiedrisko mediju pārvaldības modeļi kaimiņvalstīs – kalpojot sabiedrībai un vārda brīvībai”, kurā spriedīs par efektīvākajiem plašsaziņas līdzekļu pārvaldības veidiem demokrātiskā sabiedrībā.

„Latvijā notiek aktīvas diskusijas par jauna un efektīva sabiedrisko mediju pārvaldības modeļa ieviešanu. Tieši tādēļ šobrīd ir svarīgi palūkoties citu valstu pieredzē, lai smeltos labākos risinājumus un veidotu pēc iespējas pilnvērtīgāku un sabiedrības vajadzībām atbilstošāku modeli,” uzsver Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja I.Laizāne.

Ar sabiedrisko mediju pārvaldības pieredzi Zviedrijā konferences dalībniekus iepazīstinās Zviedrijas Karalistes Kultūras un demokrātijas ministrijas Mediju un filmu nodaļas vadītāja vietniece Filipa Arvas-Olsona (Filippa Arvas-Olsson).

Par sabiedrisko mediju pārvaldību Igaunijā stāstīs Tallinas Universitātes Mediju inovācijas un digitālās kultūras izcilības centra vadītājs Indreks Ibruss (Indrek Ibrus), bet Lietuvas pieredzē dalīsies Lietuvas Republikas Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Deivids Velkas (Deividas Velkas).

Pasākuma dalībniekus uzrunās arī Vācijas Federatīvās Republikas Ziemeļreinas-Vestfālenes Federālo, Eiropas un mediju lietu ministrijas valsts sekretārs Marks Jans Eimans (Marc Jan Eumann), iepazīstinot ar jaunākajām reformām viņa pārstāvētajā federālajā zemē.

Pasākumā piedalīties aicināti deputāti, raidorganizāciju vadītāji, žurnālisti un akadēmiskās vides pārstāvji, lai diskutētu par sabiedrisko mediju pārvaldības modeļiem.

Konferenci „Sabiedrisko mediju pārvaldības modeļi kaimiņvalstīs – kalpojot sabiedrībai un vārda brīvībai” organizē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Pasākums notiks 22.aprīlī no pulksten 9.30 līdz 12.30 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā norisei varēs sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Konferences programma

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā