Baltijas valstu deputāti Saeimā diskutēs par demogrāfisko situāciju reģionā un bērnu aizsardzību ārvalstīs

(18.02.2016.)

Piektdien, 19.februārī, Saeimas namā Baltijas Asamblejas (BA) Labklājības komitejas sanāksmē parlamentārieši no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas diskutēs par demogrāfisko situāciju reģionā un bērnu tiesību aizsardzību ārvalstīs.

„Latvijas nākotnei, kā arī visas Baltijas izaugsmei, labklājībai un konkurētspējai pasaulē izšķiroša nozīme ir veselīgai demogrāfiskajai situācijai valstī. Lai to nodrošinātu, nepieciešamas kuplas ģimenes, kas saņem pilnvērtīgu valsts atbalstu. To vislabāk paveikt, sadarbojoties, izzinot un pārņemot kaimiņu pieredzi,” pirms sanāksmes uzsver BA Labklājības komitejas priekšsēdētājs un Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Sanāksmē parlamentārieši un uzaicinātie eksperti dalīsies pieredzē par demogrāfijas politiku Baltijas valstīs, spriežot par iespējamiem risinājumiem demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. Sanāksmē uzmanību pievērsīs arī jautājumam par ārvalstīs dzīvojošo Baltijas valstu nepilngadīgo pilsoņu tiesību aizsardzību.

Tāpat sanāksmes dalībnieki skatīs jautājumu par Baltijas valstu kopīgiem zāļu iepirkumiem, vērtējot Baltijas Ministru padomes progresa ziņojumu par šo tēmu.

Sanāksmi vadīs BA Labklājības komitejas priekšsēdētājs I.Parādnieks, un atklāšanas runu teiks arī BA prezidents Jānis Vucāns. Latvija no 1.janvāra ir BA prezidējošā valsts, un šos pienākumus pildīs vienu gadu.

BA Labklājības komitejas sanāksme notiks 19.februārī no pulksten 9.00 līdz 14.00 Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

 

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā