Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju vadīs Ilze Viņķele

(18.02.2016.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti ceturtdien, 18.februārī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Ilzi Viņķeli.

„Galvenā prioritāte būs tā dēvētā „ideālā skolu tīkla” veidošana. Svarīgi darīt visu, lai Latvijā nodrošinātu skolas, kurās gan bērniem patīk mācīties, gan skolotāji ir gandarīti strādāt. Tādēļ šobrīd spēkus veltīsim tam, lai iedzīvinātu decembra nogalē Saeimā apstiprināto lēmumu par kvalitatīva vispārējās izglītības iestāžu tīkla un skolēnu mobilitātes nodrošināšanu,” uzsver I.Viņķele, piebilstot, ka ar Saeimas lēmumu Ministru kabinetam uzdots pienākums izstrādāt „ideālā” izglītības iestāžu tīkla telpisku kartējumu, kura pamatā ir izglītības kvalitāte, vienoti izveides kritēriji un atbalsta pasākumi.

Līdz šim I.Viņķele Izglītības komisijā pildīja sekretāra pienākumus. Par jauno komisijas sekretāru ceturtdienas sēdē ievēlēts deputāts Valdis Skujiņš. Komisijas priekšsēdētāja biedra pienākumus turpinās pildīt Raivis Dzintars.

I.Viņķele kā deputāte darbojās arī 10. un 11.Saeimā, bet laikā no 2011.gada 25.oktobra līdz 2014.gada 22.janvārim ieņēma labklājības ministres amatu.

Komisijas amatpersonu vēlēšanas notika, jo līdzšinējais priekšsēdētājs Jānis Vucāns pārtraucis darbu komisijā un ievēlēts par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju. J.Vucāns Izglītības komisiju vadīja kopš 2014.gada, kad tika sasaukta 12.Saeima. 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārziņā ir vairākas nozīmīgas un savstarpēji saistītas nozares – izglītība, kultūra, zinātne, sports un valodas politika. Komisija sagatavo izskatīšanai Saeimā šo nozaru likumprojektus, veic parlamentāro kontroli pār nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī izskata iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta