Izglītības komisija: visām augstskolām jānodrošina vienlīdzīgas tiesības īstenot studiju programmas

(02.02.2016.)

Lai nodrošinātu visām augstskolām vienlīdzīgas tiesības īstenot gan akadēmiskās, gan profesionālās studiju programmas, tai skaitā studiju programmas profesionālās kvalifikācijas iegūšanai reglamentētajās profesijās, otrdien, 2.februārī, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”.

Izglītības komisijas izstrādātajā likumprojektā vārdu „universitāte” paredzēts aizstāt ar vārdu „augstskola”.

„Spēkā esošā likuma redakcija ierobežo atsevišķu augstskolu tiesības īstenot studiju programmas profesionālās kvalifikācijas iegūšanai reglamentētajās profesijās. Piemērs tam ir Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, kas īsteno Arhitektūras studiju programmu. Likumā steidzami nepieciešami grozījumi, lai nodrošinātu visām augstskolām līdzvērtīgas tiesības īstenot attiecīgās studiju programmas,” uzsvēra Izglītības komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

Izglītības komisija lūgs likumprojektu iekļaut 4.februāra Saeimas sēdes darba kārtībā, kā arī aicinās to atzīt par steidzamu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde