Deputāti aicinās skaidrot kavēšanos ar muitas kontroles stiprināšanu

(14.12.2015.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 15.decembrī, aicinās atbildīgās amatpersonas skaidrot, kādēļ 2015.gadā nav veikta virkne ieplānotu pasākumu muitas kontroles stiprināšanai, kā arī informēt par jaunākajiem kontrabandas apkarošanas rādītājiem.

„Jau vairākus gadus ēnu ekonomikas apkarošana, tostarp muitas kontroles stiprināšana uz robežas, ir noteikta par vienu no valsts prioritātēm. Šo pasākumu efektivitātes uzlabošanai katru gadu valsts budžetā tiek paredzēti papildu līdzekļi. Piemēram, 2015.gadā tie bija vairāk nekā 20 miljoni eiro. Tomēr liela daļa no 2015.gadā ieplānotajiem darbiem, kas saistīti ar muitas kontroles stiprināšanu uz austrumu robežas, netiks realizēti. Sēdē aicināsim skaidrot darbu neizpildes iemeslus, kā arī izvērtēsim šī gada kontrabandas apkarošanas rādītājus”, informē komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Šā gada 6.oktobrī valdība, izskatot informatīvo ziņojumu par finansējuma pārdali muitas un robežas kontroles darbības nodrošināšanai un attīstībai, konstatēja, ka 2015.gadā muitas kontroles stiprināšanai paredzētais finansējums 6,9 miljonu eiro apmērā netiks izlietots un pieņēma lēmumu muitas tehniskā aprīkojuma iegādei nepieciešamo finansējumu 5,8 miljonu eiro apmērā pārcelt uz 2017.gada budžetu.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks pulksten 12.00, Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt