Uz pirmo sēdi sanāk Saeimas rīcības komiteja Latvijas simtgades atzīmēšanai

(10.12.2015.)

Saeimas rīcības komiteja Latvijas simtgades atzīmēšanai ceturtdien, 10.decembrī, sanākot uz pirmo sēdi, iepazinās ar kultūras ministres Daces Melbārdes ziņojumu par Latvijas simtgades programmas idejām un sagatavošanu, kā arī valsts simtgades organizatorisko struktūru.

Ņemot vērā kultūras ministres prezentēto Latvijas simtgades svinību ietvaru, deputāti vienojās, ka Saeimas Administrācija izstrādās priekšlikumus Latvijas simtgades parlamentārās dimensijas pasākumu plānam. Izstrādātie priekšlikumi būs pamats tālākai diskusijai rīcības komitejā par parlamenta līdzdalību valsts 100.dzimšanas dienas atzīmēšanā.

Ņemot vērā, ka šis ir mūsu valsts neatkarības de facto atjaunošanas 25.jubilejas gads, deputāti arī pārrunāja pasākumu programmu konstitucionālā likuma “Par Latvijas Republikas valstisko statusu“ pieņemšanas 25.gadadienai. Tā kā 2016.gadā Latvija būs arī NB8 prezidējošā valsts, tad nākamā gada 21.augustā uz šo pasākumu plānots aicināt arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu priekšsēdētājus.

21.augusta svinību programmā paredzēts ekumēniskais dievkalpojums, svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, simboliska koku stādīšana Jēkaba laukumā, kā arī svētku koncerts Dzintaru koncertzālē.
Saeimas Prezidijs 7.decembrī pieņēma lēmumu izveidot Saeimas rīcības komiteju Latvijas simtgades atzīmēšanai.

Komitejas vadītāja ir Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un tajā strādā arī Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs, Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris, deputāti Solvita Āboltiņa (VIENOTĪBA), Raivis Dzintars (VL–TB/LNNK), Artuss Kaimiņš (LRA), Nellija Kleinberga (LRA), Vitālijs Orlovs (SASKAŅA), Imants Parādnieks (VL–TB/LNNK), Arvīds Platpers (NSL), Romualds Ražuks (VIENOTĪBA), Inguna Sudraba (NSL), Juris Vectirāns (ZZS), kā arī Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāre Karina Pētersone.

Sēdes fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157661532456599
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā