Saeimas namā pirmizrādē prezentē filmu “Latvijas valsts simboli”

(10.11.2015.)

Otrdien, 10.novembrī, Saeimas namā pirmizrādi piedzīvoja filma „Latvijas valsts simboli”, kas stāsta par mūsu valsts simboliem, to lomu un nozīmi.

Katra nācija, radot savas valsts simbolus, tajos ieliek ļoti spēcīgu ģenētisko kodu – valsts būtību, valsts ideju. Latvija ir neatkarīga valsts, Latvija ir demokrātiska valsts, Latvija ir eiropeiska valsts – tā ir mūsu valsts simbolu būtība, filmas atklāšanas pasākumā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Filma stāsta par valsts konstitucionālajām vērtībām. Tās skaidro autoritatīvi juristi un politiķi, norāda filmas veidotāji. Filmas mērķauditorija galvenokārt ir jaunieši, un to 18.novembrī demonstrēs Latvijas Neatkarīgajā Televīzijā. Tāpat filmas ierakstu patriotisma nedēļas ietvaros plānots dāvināt skolām.

Pirms filmas demonstrēšanas diskusijā par valstiskumu, Latvijas simboliem un jaunatnes patriotismu piedalījās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētājs un parlamenta deputāts Ringolds Balodis, Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību padomnieks Jānis Pleps un filmas producente Arta Ģiga. Diskusijas videoieraksts pieejams Saeimas mājaslapā.

Uz pirmizrādi bija aicināti Jūrmalas skolu vēstures skolotāji, pilsētas skolēni, kā arī pašvaldības pārstāvji, jo filma tapusi ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu. Tāpat uz atklāšanu aicināti eksperti, kuri piedalījušies filmas tapšanā, kā arī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studenti.

 

Fotogrāfijas no pirmizrādes
Izmantošanas noteikumi 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā