Saeimas priekšsēdētāja trešdien piedalīsies Rīgas Brāļu kapu simtgadei veltītajos pasākumos

(27.10.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 28.oktobrī, piedalīsies svinīgajā ceremonijā un svētbrīdī par godu Rīgas Brāļu kapu simtgadei. I.Mūrniece pēc Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda ielūguma aicināta atklāt šī nozīmīgā memoriāla noslēdzošo sienu pēc restaurācijas.

Pasākumu laikā paredzēts gājiens, svētbrīdis pie pirmajiem kritušajiem strēlniekiem, svinīgā ceremonija kapu varoņu terasē, Rīgas Brāļu kapu ansambļa noslēdzošās sienas atklāšana un iesvētīšana, kā arī ziedu nolikšana.

Kopš 2012.gada veikta Rīgas Brāļu kapu ansambļa restaurācija, atjaunojot tā noslēdzošo sienu ar Mātes Latvijas tēlu, kā arī pilsētu ģerboņu galeriju ar heraldiskiem tēliem.

28.oktobrī aprit 100 gadi kopš izvadīja pirmos kritušos latviešu strēlniekus, un tas iezīmēja Rīgas Brāļu kapu sākumu. Tas ir izcilākais un nozīmīgākais Latvijas memoriālais ansamblis, kas veltīts Pirmajā pasaules karā un Latvijas brīvības cīņās (1915-1920) kritušajiem karavīriem. Kapos guldīti aptuveni 3000 varoņu.

Rīgas Brāļu kapu simtgades pasākumi trešdien, 28.oktobrī, sāksies pulksten 14.00.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt