Saeima rīt konceptuāli lems par pastiprinātu kriminālatbildību par spēļu “sarunāšanu” sportā

(14.10.2015.)

Saeima ceturtdien, 15.oktobrī, pirmajā lasījumā konceptuāli lems par kriminālatbildības pastiprināšanu par spēļu “sarunāšanu” sportā, ko paredz rosinātie grozījumi Krimināllikumā. 

Tāpat pirmajā lasījumā Saeima rītdien lems par Vidzemes Augstskolas Satversmes grozījumiem, kas nepieciešami, lai nodrošinātu augstskolas darbības kontinuitāti, Satversmes atbilstību Augstskolu likumam, kā arī precizētu ar izglītības iestādi un tās lēmējinstitūciju veicamo darbību un augstskolas struktūras izmaiņām saistītus jautājumus. 

Otrajā galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus Saeimas kārtības rullī, ar kuriem plānots nostiprināt izmaiņas parlamenta administrācijas struktūrā,  ko paredz Saeimas Prezidija apstiprinātais Saeimas administratīvās vadības nolikums. 

Saeima otrajā lasījumā lems par izmaiņām Aizsargjoslu likumā, lai mazinātu koku ciršanas ierobežojumus mežaudzēs, kurās dominējošā koku suga ir baltalksnis, tostarp ūdenstilpju aizsargjoslās. 

Izskatīšanai otrajā lasījumā ir arī grozījumi likumā, kas paredz ieviest administratīvo atbildību par niršanai jūrā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, un izmaiņas nodokļu un nodevu likumā, lai ieviestu nodevu par slēgtas vai rekultivētas atkritumu izgāztuves atrakšanas un pāršķirošanas atļaujas izsniegšanu un par vides aizsardzības tehnisko noteikumu izsniegšanu. 

Saeima rīt lems, vai nodot izskatīšanai komisijās grozījumus divos likumos, kas paredz noteikt, ka lietās par bērnu izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem sākotnēji ir jālemj par iespējamo audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu, nevis administratīvo sodīšanu. 

Komisijām rosināts nodot arī pašvaldību likuma grozījumus, lai noteiktu obligātu revīzijas komisiju izveidošanu republikas pilsētās. 

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī Saeimas lēmuma projekts par Ruslana Nakoņečnija uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā. 

Juridiskā komisija lūgusi Saeimu rītdienas parlamenta sēdē iekļaut lēmuma projektu par Daigas Rezevskas apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi. Savukārt pieci deputāti lūguši papildināt darba kārtību ar grozījumiem Satversmē, rosinot atteikties no Saeimas piekrišanas deputātu administratīvai sodīšanai. 

Saeimas 15.oktobra sēdes darba kārtībā ir 16 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā