Cilvēktiesību komisija akcentē neatrisinātos jautājumus sabiedrisko mediju budžetā

(08.09.2015.)

Nākamā gada valsts budžeta projektā nav iekļauti vairāki sabiedriskajiem medijiem nozīmīgi projekti, tostarp Riodežaneiro olimpisko spēļu translācija, Latvijas Radio ēkas tehniskā stāvokļa uzlabošana un Latgales studijas izveide, otrdien, 8.septembrī, secināja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. 

„Gandarījums, ka 2016.gada budžetā rasts finansējuma palielinājums sabiedrības saliedēšanas, nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas stiprināšanai sabiedriskajos medijos, taču šodien sēdē budžeta projektā iezīmējās vairāki „lielie caurumi”,” sacīja Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, uzsverot, ka komisija sekos šo jautājumu virzībai.

Sabiedriskajiem medijiem olimpisko spēļu atspoguļošanai nepieciešami vairāk nekā 400 tūkstoši eiro, ko Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aicināja piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ierosinājums izsauca Finanšu ministrijas, kā arī atsevišķu deputātu iebildumus. Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens norādīja, ka olimpiskās spēles nav uzskatāmas par neparedzētu gadījumu, un aicināja meklēt finansējumu budžetā atvēlēto līdzekļu ietvaros.

Tāpat sēdē apspriesta nepieciešamība piešķirt finanšu līdzekļus Latvijas Radio ēkas tehniskā stāvokļa uzlabošanai un diskutēts par Latgales studijas izveidi. Deputāti uzsvēra Latgales reģiona lomu Latvijas nacionālo interešu, kā arī drošības jautājumu kontekstā, norādot uz nepieciešamību stiprināt informatīvo telpu.

Cilvēktiesību komisija aicināja Finanšu ministriju un Kultūras ministriju izvērtēt sēdē identificētos neatrisinātos jautājumus, kā arī lūdza NEPLP nedēļas laikā sagatavot detalizētu tāmi Latgales studijas izveidei.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā