Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Rēzeknē: vecticībnieku vērtības ir svarīgas arī mūsdienās

(20.03.2015.)

„Ciemošanās pie vecticībniekiem ir simboliska, paužot cieņu vērtībām, ko gadsimtu gaitā savā vidē uzturējuši vecticībnieki. Tās ir darba tikums un augsti morāli standarti. Mūsdienās teiktu: skaidrs skats uz dzīvi, veselīgs dzīvesveids. Vecticībnieki ir Latvijas vēstures un kultūras daļa, kas bagātina sabiedrību, un tas ir augstu jānovērtē.” To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece reģionālajā vizītē Rēzeknē, tiekoties ar vecticībnieku draudzes pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāja pauda pateicību vecticībnieku kopienai par morālo vērtību uzturēšanu un uzticību tradīcijām.

Rēzeknes Svētā Nikolaja draudze ir plaša, un tajā ir vairāk nekā 4000 draudzes locekļu. Draudzē darbojas svētdienas skola. Tikšanās laikā draudzes garīgais tēvs Andrejs Burdins un pārējie sarunas dalībnieki uzsvēra Latgales vēsturisko tradīciju - dažādu konfesiju un dažādu valodu nesēju spēju ne tikai sadzīvot, bet arī sniegt savstarpēju palīdzību un atbalstu. 

Sarunas dalībnieki pauda bažas par mediju darbību - sašķeltā mediju telpa ietekmē vēsturiski draudzīgo Latgales sabiedrību. Saistībā ar karadarbību Ukrainā, draudzes locekļi uzsvēra, ka jebkādas domstarpības un konflikti jārisina tikai un vienīgi mierīgā ceļā.

Tikšanās laikā tika uzsvērta sociālo problēmu loma jaunās paaudzes imigrācijā uz rietumiem un tas, cik svarīgi cilvēkiem ir izjust, ka valsts par viņiem domā un uzklausa. Sarunas dalībnieki atzina, ka vecticībnieku jauniešiem grūti pieņemt lēmumu pamest dzimteni un viņi labprāt paliktu šeit. 

Piektdien, 20. martā, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece tiksies ar Rēzeknes novada jaunsargiem un instruktoriem. Šī tikšanās ir turpinājums sarunai, kas jau iepriekš tika uzsākta ar Latgales zemessargiem. Šā gada 21.februārī Saeimas spīkere apmeklēja Daugavpili un Rēzekni un tikās ar 2.Zemessardzes novada un Zemessardzes 32.kājnieku bataljona karavīriem un zemessargiem, kā arī apmeklēja Latvijas austrumu robežu.  




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem