Andrejs Klementjevs tiekas ar Kazahstānas prezidenta īpašo sūtni

(05.03.2015.)

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs ceturtdien, 5.martā, tikās ar Kazahstānas prezidenta īpašo sūtni Ikramu Adirbekovu. Tikšanās laikā pārrunāts plašs jautājumu loks, tostarp valstu divpusējās attiecības un parlamentārā sadarbība, iespējas paplašināt ekonomisko sadarbību, Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē, Kazahstānas kandidatūra ANO Drošības padomes 2016.gada vēlēšanās, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes.

Pārrunājot valstu divpusējas attiecības, puses bija vienisprātis, ka tās attīstās labi un jāturpina vizīšu apmaiņa, tostarp parlamentārajā līmenī. Patlaban abu valstu parlamentu deputātu sadarbība galvenokārt notiek starptautisko organizāciju ietvaros, taču ir vēlme attīstīt arī divpusējās attiecības. 

A.Klementjevs atzina, ka būtisku impulsu abu valstu attiecībām dotu Kazahstānas diplomātiskās pārstāvniecības atvēršana Latvijā, kā arī tieša aviosatiksme starp Rīgu un Astanu. 

Pārrunājot abu valstu ekonomiskās attiecības, puses bija vienisprātis par iespējām pilnveidot sadarbību tranzīta jomā. Kā perspektīvu Saeimas sekretārs minēja arī pārtikas nozari, norādot, ka Latvijas ražotāji var piedāvāt daudzus Kazahstānas patērētājam pievilcīgus produktus. Pērn abu valstu tirdzniecības apjoms pārsniedza 81 miljonu eiro, ierindojot Kazahstānu 29. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157650761429829/

Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā