Saeimas priekšsēdētāja barikāžu laika žurnālistiem: vārda spēkam bija un joprojām ir izšķiroša nozīme

(20.01.2015.)

„Jūs kā profesionāļi, kas toreiz sabiedrību informējāt par notikumiem barikāžu laikā, vislabāk saprotat vārda spēka izšķirošo nozīmi. Tā ir mūsu valoda, kurā mēs runājam un kuru mēs neļaujam pazemot ne uz ielas, ne darbā, ne plašsaziņas telpā.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 20.janvārī, Saeimas namā sacīja žurnālistiem, kuri 1991.gada trauksmainajās dienās informēja sabiedrību par vēsturiskajiem notikumiem Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja žurnālistiem atzina, ka barikāžu laiks ir neaizmirstams. „Jūtos pacilāta un saviļņota un priecājos, ka arī mēs šodien kopā varam sanākt un būt neatkarīgā Latvijā,” apliecināja I.Mūrniece, norādot, ka barikādes tolaik bija ne tikai krāvumi uz ielām, bet arī drošība, aizsardzība un traucēklis iespējamam uzbrukumam.

Jebkura vieta, ko ieskāva barikādes - vai tā bija baznīca, valsts iestādes, radio vai televīzija, kļuva par neatkarīgās Latvijas mazu saliņu, ko cilvēki kopā sargāja, teica I.Mūrniece, akcentējot, ka pie šīm mazajām saliņām cilvēki stāvēja plecu pie pleca – salā un aukstumā, dienā un naktī, un viņu pašorganizēšanās bija dabiska, entuziasma pilna un pašaizliedzīga. 

Saeimas priekšsēdētāja barikāžu laika žurnālistiem pateicās par ieguldīto darbu atmodas laikā un žurnālista darba turpināšanu pašlaik. 

1991.gada barikāžu laika notikumu atcere katra gada janvārī ir ikgadējs Saeimas pasākums. Televīzijā, radio un laikrakstos strādājošajiem tajā laikā bija nozīmīga loma Latvijas ceļā uz neatkarības atjaunošanu, tādēļ tikšanās ar tā vēsturiskā laika žurnālistiem ir viena no tradīcijām, kas iedibināta 8.Saeimas laikā. Uz tikšanos bija aicināti vairāk nekā 170 barikāžu laika mediju pārstāvji.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/15704204114/in/set-72157650321909976
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas  




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt