Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija darbu ziemas sesijā sāks ar diasporas aktualitātēm

(13.01.2015.)

Sākot darbu ziemas sesijā, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 14.janvārī, iepazīsies ar pētījumu par latviešu diasporu un diskutēs par ārzemju latviešu aktualitātēm. Uz sēdi aicināti atbildīgo nozaru ministriju, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un diasporas organizāciju pārstāvji.

„Fakts, ka daudz latviešu dzīvo ārpus Latvijas, nav problēma. Problēma ir pārāk mazais latviešu skaits Latvijā. Diaspora pati par sevi ir iespēja Latvijai un latviešiem. Mums ir jāiet kā pa naža asmeni, lai līdzsvarotu šos divus procesus. Tāpēc ir nepieciešami kvalitatīvi pētījumi, uz kuriem balstīt diasporas politiku,” pirms gaidāmās sēdes uzsver komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Komisijas deputāti sēdē iepazīsies ar Filozofijas un socioloģijas institūta un Latvijas Universitātes pētījumu „Latvijas emigrantu kopienas: nacionālā identitāte, transnacionālās attiecības un diasporas politika”.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 14.janvārī, plkst.12.00 notiks Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā