I.Mūrniece sveic sabiedrības cieņas balvas „Cicerons” laureātus

(18.12.2014.)

„Cilvēki, kuri šogad nominēti Cicerona balvai, ir spēkpilni savās profesionālajās izpausmēs. Viņu vārdam ir spēks un viņu vārdam var būt īpaša un cēla misija.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, ceturtdien, 18.decembrī, uzrunājot klātesošos sabiedrības cieņas balvas „Cicerons” pasniegšanas ceremonijā.

Saeimas priekšsēdētāja savā runā pauda pārliecību, ka tie, kas šodien sapulcējušies sabiedrības cieņas balvas pasniegšanas ceremonijā, zina vārda spēku, un uzsvēra vārda misiju: „Tas var dzīvot spožu dzīvi – uzrunājot cilvēku prātus, mudinot viņus domāt un atrast risinājumu, sasniegt domu dimanta spožumu, radīt jaunas, valdzinošas idejas.”

Šogad tika apbalvoti divi Latvijas zinātnes līderi – Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš par ieguldījumu, vadot universitāti, kā arī Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš par unikālu atklājumu, radot zāles īpaši ļaundabīga audzēja ārstēšanai. 

Cicerona Goda nosaukumus saņēma arī Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks par Sēlijas identitātes atjaunošanu un izkopšanu, kā arī Latvijas dokumentālā kino režisors un operators Ivars Seleckis par Latvijas vārda nešanu pasaulē.
Cicerona balvu ik gadu pasniedz politiķiem, zinātniekiem un publicistikas praktiķiem par veiksmīgu sabiedrības uzrunu, sociālās saliedēšanas ideju paušanu vietējā, nacionālā, kā arī starptautiskā mērogā.

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157649755600646/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā