Saliedētības komisija tiksies ar VDK dokumentu zinātniskās izpētes komisiju

(23.09.2014.)

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 24.septembrī, tiksies ar Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisiju.

„Informācijas publiskošana par bijušās Valsts drošības komitejas aģentiem cilvēkiem var nodarīt lielu ļaunumu. Tāpēc ir jābūt labi sagatavotam skaidrojumam un jānovērš ļaunprātīgu manipulāciju iespējas. Citādi latvieši sadalīsies upuros un nodevējos un turēs paaudžu paaudzēs naidu cits uz citu,” pirms gaidāmās komisijas sēdes tēmas aktualitāti pamato komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Komisijas priekšsēdētājs rosinās šo jautājumu skatīt slēgtā komisijas sēdē. „„Čekas maisu” jautājumi ir ļoti sensitīvi, un tālab jābūt piesardzīgiem ar to pārstāstīšanu. Bez tam ir jāņem vērā arī priekšvēlēšanu laiks, kad viss tiek uzlūkots ļoti aizdomīgi,” uzsver I.Latkovskis.

Saeima šī gada maijā grozīja likumu, nosakot, ka bijušās VDK dokumenti publiski būs pieejami pēc to zinātniskās izpētes, kas būs jāveic līdz 2018.gada 31.maijam. Saskaņā ar grozījumiem VDK materiālu izpēte uzticēta speciālai valdības izveidotai starpnozaru komisijai.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem