Budžeta komisija atbalsta finansējuma pārdali piena ražotāju atbalstam saistībā ar Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret Latviju

(03.09.2014.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 3.septembrī, atbalstīja apropriācijas pārdali, lai atbalstītu piena ražotājus, kuri cietuši no Krievijas ekonomiskajām sankcijām pret mūsu valsti. 

 Finansiālā atbalsta sniegšanai piena produktu ražotājiem Zemkopības ministrijas apakšprogrammā „Valsts atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai” paredzēts pārdalīt 6 miljonus eiro no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas „Valsts parāda vadība”.

 Budžeta komisija šodien arī atbalstīja apropriācijas pārdali 1,9 miljonu eiro apmērā, lai šogad kompensētu zaudējumus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par autobusu pārvadājumiem, un 2,7 miljonu eiro apmērā, lai atjaunotu rudens/ziemas periodam plānoto finansējumu valsts autoceļu uzturēšanai, kas uz laiku tika novirzīts tiltu un vietējo autoceļu ar sabrukušu segumu uzturēšanas darbu finansēšanai.

Pārdalot finansējumu, 5,5 miljonus eiro plānots novirzīt ambulatoro pakalpojumu apmaksai un ārstniecības iestāžu infrastruktūras uzturēšanas izdevumu segšanai, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam atlaišanas pabalstu un pabalstu sakropļojuma vai citāda veselības bojājuma vai nāves gadījumā izmaksai, kā arī Valsts asinsdonoru centram asins plazmas preparātu iegādei.

Tāpat Budžeta komisijas deputāti neiebilda finansējuma pārdalei 4,5 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu nekustamā īpašuma iegādi Ženēvā, kas nepieciešams Latvijas Republikas Pastāvīgajai pārstāvniecībai ANO.

Atbildīgā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lēmuma projektu par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2014.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei lūgs iekļaut rītdienas, 4.septembra, Saeimas sēdes darba kārtībā, informē komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs. 


Fotogrāfijas no Budžeta komisijas 3.septembra sēdes pieejamas: http://ejuz.lv/zc8lz
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Piektdien, 29.martā