Parlamentārieši sestdien par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai Jēkaba laukumā stādīs Baltijas vienotības koku

(20.08.2014.)

Sestdien, 23.augustā, par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai Jēkaba laukumā notiks svinīgs pasākums, kura laikā paredzēta Baltijas vienotības koka stādīšana un eseju konkursa uzvarētāju apbalvošana. Pasākumu organizē Baltijas Asambleja (BA).

Baltijas vienotības koka stādīšana notiks vienlaikus pie visiem Baltijas valstu parlamentiem. Klātesošos svinīgajā pasākumā uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns. Pasākumā piedalīsies Saeimas deputāti, kā arī bijušie Augstākās Padomes deputāti un BA Latvijas delegācijas vadītāji.

Tāpat paredzēta BA eseju konkursa „Ko man nozīmē Baltijas ceļš” uzvarētāju apbalvošana. No Latvijas par konkursa uzvarētājiem atzītas – Līga Kone no Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, Inese Muceniece no Rīgas Kultūru vidusskolas un Madara Višņova no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas. Konkursa mērķis bija motivēt jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomikas un sociālajos procesos, veicināt interesi par Baltijas valstu sadarbību, kopīgajām vērtībām, kultūras mantojumu un reģiona attīstību. 

Svinīgais pasākums Jēkaba laukumā sāksies pulksten 12.00, un pēc tā pasākuma dalībnieki plāno piedalīties zibakcijā Doma laukumā, kuras laikā notiks Latvijas kartes kontūras veidošana. 

Savukārt pulksten 11.00 Mūkusalas ielā 29 notiks Baltijas ceļam veltītā pieminekļa Rīgā pamatakmens ielikšana, kurā piedalīsies BA Latvijas delegācijas vadītājs J.Vucāns un Saeimas deputāti. 

Baltijas ceļš bija akcija, kuras laikā 1989.gada 23.augustā igauņi, latvieši un lietuvieši, stāvot cieši plecu pie pleca, sadevās rokās un izveidoja 600 kilometru garu cilvēku ķēdi, kas vijās cauri Baltijas valstu galvaspilsētām, ar mērķi atgūt savu valstu neatkarību. 

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomikas, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī