Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācija piedalās Eiropas padomes ģenerālsekretāra vēlēšanās

(26.06.2014.)

Saeimas Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) Latvijas delegācija no 23.līdz 27.jūnijam uzturas Francijas pilsētā Strasbūrā, kur piedalās asamblejas trešajā sesijā. Tās ietvaros tika ievēlēts Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretārs.

EP ģenerālsekretāra amatā uz otro termiņu tika atkārtoti ievēlēts bijušais Norvēģijas premjerministrs un parlamenta priekšsēdētājs Thorbjorns Jaglands (Thorbjørn Jagland).

EP ģenerālsekretāru ievēl uz pieciem gadiem, un viņa galvenā funkcija ir kopējā atbildība par organizācijas stratēģisko menedžmentu.

Saeimas EPPA Latvijas delegācijas vadītāja ir Inese Lībiņa-Egnere, bet pastāvīgie pārstāvji – Boriss Cilevičs un Lolita Čigāne.

Eiropas Padome dibināta 1949.gadā, un tā ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Eiropas Padomes mērķis ir veidot kopēju demokrātisku un tiesisku telpu, nodrošinot tās pamatvērtību – cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma – ievērošanu un aizsardzību. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde