Parlamenta skolu programmā šajā mācību gadā iesaistījušies teju 1600 skolēnu

(21.05.2014.)

Šajā mācību gadā parlamenta skolu programmā „Iepazīsti Saeimu” iesaistījušies teju 1600 skolēnu no 34 Latvijas skolām. Šī programma piedāvā interaktīvu lekciju, dodot iespēju jauniešiem izprast parlamenta ikdienas darbu un noskaidrot, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi un kā jaunieši paši var tajā līdzdarboties.

Saeimas skolu programma šajā mācību gadā noslēdzās ar viesošanos Rīgas 69.vidusskolā, kur lekciju par Latvijas parlamenta darbu noklausījās 40 astotās klases audzēkņi.

Pēc vairāku skolu aicinājuma skolu programmas lekciju par parlamenta darbu skolēniem vadīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Programmā var iesaistīties ikviena skola, iepriekš piesakoties lekcijai. Skolu programmas lekciju iespējams noklausīties arī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, apvienojot to ar parlamenta sēdes apmeklējumu un ekskursiju pa Saeimas namu.

Lielu interesi par piedalīšanos šajā izglītojošajā programmā izrādījušas skolas no visiem Latvijas novadiem, un patlaban lekcijai nākamajā mācību gadā pieteikušās jau 30 skolas.

Saeimā izstrādātā interaktīvā prezentācija ļauj skolēniem nostiprināt un papildināt mācību stundās gūtās zināšanas par mūsu valsts politisko sistēmu un parlamenta darbu. Jauniešiem tā ir iespēja arī uzdot jautājumus un balsojumos paust savu nostāju.

Programmas mērķis ir radīt jauniešos interesi par politiskajiem procesiem Latvijā, rosināt sekot tiem līdzi un iesaistīties, kā arī izglītot par Saeimu - tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, kā arī par demokrātiju un sabiedrības līdzdalību.

Pēc piedalīšanās skolu programmas lekcijā katra klase saņem Saeimas priekšsēdētājas parakstītu apliecinājumu par dalību tajā.

Saeimas mājaslapā izveidotajā kartē var aplūkot, kuru skolu audzēkņi ir piedalījušies skolu programmas lekcijā. Mājaslapā arī pieejama pieteikuma anketa parlamenta apmeklējumam un cita informācija https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/skolu-programma-iepazisti-saeimu.

Skolu programma „Iepazīsti Saeimu” tika uzsākta 2012.gada 19.oktobrī, un kopš programmas sākšanas tajā piedalījušies 3000 skolēnu no 60 skolām visā Latvijā. Pieteikties lekcijai var, zvanot pa tālruni 67087321 vai sūtot e-pastu uz info@saeima.lv.

Fotogrāfijas no viesošanās Rīgas 69.vidusskolā: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157644761990522/
Materiālu izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt