Saeimas deputāti piedalās akcijā „Atpakaļ uz skolu”

(09.05.2014.)

Saeimas deputāti, atzīmējot Eiropas dienu, jau septīto gadu pēc kārtas akcijā „Atpakaļ uz skolu 2014” šī gada aprīlī un maijā apmeklē Latvijas skolas, lai skolēniem stāstītu par darbu Saeimā un Eiropas Savienību (ES).

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (RP) viesojas Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolā, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā un Nīcas vidusskolā, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (RP) Salacgrīvas vidusskolā, Limbažu 3.vidusskolā, Jūrmalas pilsētas Lielupes vidusskolā, Ogres Valsts ģimnāzijā un Madlienas vidusskolā, bet deputāts Valērijs Agešins (SC) Jelgavas 2.pamatskolā.

Akcijas laikā deputāte Inita Bišofa (RP) apmeklē Kalētu pamatskolu, Inga Bite Rīgas 93.vidusskolu, Lolita Čigāne (Vienotība) Rīgas Herdera vidusskolu un Rīgas 85.vidusskolu, deputāts Valdis Dombrovskis (Vienotība) Rīgas Valsts 2.ģimnāziju, bet Ivans Klementjevs (SC) Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolu.

Deputāts Dzintars Kudums (VL-TB/LNNK) tiekas ar Kalētu pamatskolas skolēniem, Ņikita Ņikiforovs (SC) apmeklē Rīgas 10.vidusskolu, Igors Pimenovs (SC) Rīgas Ostvalda vidusskolu, bet deputāte Inga Vanaga tiekas ar Rīgas Valsts tehnikuma, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Dobeles Valsts ģimnāzijas un Elejas vidusskolas skolēniem.

Šī gada akcijā piedalās arī Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs, viesojoties Zaubes pamatskolā un Līgatnes novada vidusskolā un skolu programmas „Iepazīsti Saeimu” ietvaros stāstot par parlamenta līdzdalību ES darbā.

Saeima akcijā piedalās jau no 2008.gada, un parlaments šo gadu laikā ir viens no aktīvākajiem akcijas atbalstītājiem. Akciju „Atpakaļ uz skolu” aizsāka Vācija, 2007.gadā esot ES prezidējošajai valstij. Tolaik Vācija aicināja savus pilsoņus, kuri strādā ES institūcijās, doties uz savām skolām, lai iepazīstinātu jauniešus ar darbu ES iestādēs un pašu Eiropas Savienību.







Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā