Sporta apakškomisijā skaidros Murjāņu sporta ģimnāzijas nākotni

(17.04.2014.)

„Pirms divām nedēļām valdība noraidīja ieceri piešķirt finansējumu Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžas būvniecībai un skolas un internātu rekonstrukcijai. Nākamnedēļ valdība skatīs Izglītības ministrijas ziņojumu, kas raisa bažas par dramatiskākiem pavērsieniem attiecībā uz Murjāņu sporta ģimnāzijas nākotni. Tajā teikts – ģimnāzija ir tik kritiskā stāvoklī, ka, ja netiks piešķirts papildu finansējums, pastāv tās slēgšanas risks,” akcentē Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs.

Lai noskaidrotu situāciju saistībā ar Murjāņu sporta ģimnāzijas nākotni, Saeimas Sporta apakškomisija otrdien, 22.aprīlī, tiksies ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem unMurjāņu Sporta ģimnāzijas direktoru Ēvaldu Gobu.

„Protams, finansējuma apjoms ir ierobežots un līdzekļi ir nepieciešami arī Daugavas stadiona rekonstrukcijai un Siguldas kamaniņu un bobsleja trases atjaunošanai. Taču, vai to darīt, atņemot finansējumu Murjāņu sporta ģimnāzijai – vietai, kur tiek kaldināti mūsu olimpieši, degradējot to tiktāl, ka tas apdraud ģimnāzijas pastāvēšanu, ir diskutabls jautājums,” uzsver I.Klementjevs.

Apakškomisijas sēde notiks otrdien, 22.aprīlī, plkst.9.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt