Solvita Āboltiņa skolu programmas „Iepazīsti Saeimu” ietvaros apmeklēs Saldus skolas

(03.04.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 4.aprīlī, viesosies Saldus Profesionālajā vidusskolā un Saldus 1.vidusskolā, kur vadīs interaktīvo lekciju „Iepazīsti Saeimu”.

 Programma veidota, lai, interaktīvā veidā stāstot par Saeimu un tās darbu, skolu jauniešiem radītu interesi un rosinātu sekot līdzi politiskajiem procesiem Latvijā, kā arī lai veidotu sapratni, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi un kā viņi paši var līdzdarboties un ietekmēt likumu pieņemšanu.

 Skolu programma „Iepazīsti Saeimu” tika uzsākta 2012.gada 19.oktobrī. Līdz šim lekciju par Saeimas ikdienas darbu noklausījušies vairāk nekā 2600 skolēnu no 52 Latvijas skolām.

Ikviena klase var pieteikties skolu programmas „Iepazīsti Saeimu” lekcijai, zvanot pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 vai sūtot e-pastu uz info@saeima.lv. Skolu programmas lekciju var noklausīties arī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, apvienojot to ar Saeimas nama apskati.

Interaktīvā lekcija Saldus Profesionālajā vidusskolā, Kalnsētas ielā 24, Saldū, piektdien, 4.aprīlī, notiks pulksten 10.00, savukārt lekcija Saldus 1.vidusskolā, Kuldīgas ielā 3, Saldū, notiks plkst.12.00.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt