Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā diskutēs par jaunu Valsts kultūrkapitāla fonda finansēšanas modeli

(25.03.2014.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien, 26.martā, ar atbildīgajām institūcijām diskutēs par atbilstošāko Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansēšanas modeli, kas ne tikai garantētu fonda neatkarību un finansējuma pieaugumu, bet ilgtermiņā sekmētu un līdzsvarotu Latvijas kultūras procesu nodrošināšanu.

Komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece-Ozola atzīst, ka VKKF finansējums pašlaik ir divreiz mazāks nekā līdzīgiem mērķiem paredzētais atbalsts Lietuvā un Igaunijā. „Situācija ir dīvaina - lepojamies ar savu kultūras piedāvājumu, bet investēt tajā baidāmies. Skaidrs, ka, prasmīgi atbalstot kultūru, papildus emocionālajai vērtībai valsts iegūst sev efektīvu pozitīvas propagandas līdzekli, izglīto sabiedrību un rada darbavietas,” akcentē D.Reizniece-Ozola.

Kopumā VKKF dažādām kultūras nozarēm ar konkursu palīdzību šogad paredzējis atvēlēt 3,665 miljonus eiro. Lielākais finansējuma pieaugums paredzēts mūzikas un deju mākslas nozarēm, kā arī kultūras mantojumam, situāciju iezīmē komisijas priekšsēdētāja.Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Kultūras ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda un Kultūras alianses.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks trešdien, 26.martā, plkst. 10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt