Cilvēktiesību komisija: masu medijiem un reliģiskajām organizācijām reģistrācijas apliecības nebūs obligātas

(23.01.2014.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien, 23.janvārī, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā likumu grozījumus, kas paredz atteikties no reģistrācijas apliecību un to dublikātu izsniegšanas masu informācijas līdzekļiem un reliģiskajām organizācijām.

Grozījumi likumā „Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” un Reliģisko organizāciju likumā veikti, lai mazinātu administratīvo slogu reģistrētajiem masu informācijas līdzekļiem un reliģiskajām organizācijām. Reģistrācijas apliecības apliecina tikai reģistrācijas faktu, bet ne to, ka organizācija joprojām pastāv un darbojas, norāda likumprojekta autori. 

2012.gada nogalē bija reģistrēti kopumā vairāk nekā 1400 masu informācijas līdzekļi un 1245 reliģiskās organizācijas - baznīcas, diecēzes un reliģisko organizāciju iestādes.

Lai mazinātu administratīvo slogu arī uzņēmējiem un komercreģistra iestādes administratīvās izmaksas, Saeima 16.janvārī galīgajā lasījumā jau pieņēma grozījumus virknē likumu, nosakot, ka reģistrācijas apliecības saņemšana uzņēmumiem nav obligāta. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā