Budžeta komisija virza lēmuma projektus par Fiskālās disciplīnas padomes locekļu apstiprināšanu

(18.12.2013.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 18.decembrī, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā sešus lēmuma projektus par Fiskālās disciplīnas padomes locekļu apstiprināšanu.

 Darbam padomē izvirzīti – Inesis Feifers, Mārtiņš Kazāks, Mortens Hansens (Morten Hansen), Jānis Platais, Ingars Eriņš un Ilo Kāziks (Ülo Kaasik).

 Saskaņā ar Fiskālās disciplīnas likumu padomē ir jāievēl seši locekļi – trīs no tiem kopīgi izvirza Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs un trīs – vismaz desmit Saeimas deputāti.

Fiskālās disciplīnas padomes locekļus Saeima apstiprina amatā uz sešiem gadiem. Viens un tas pats padomes loceklis var ieņemt amatu padomē ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

Likums nosaka, ka, ievēlot padomi pirmo reizi, Saeimas deputātu izvirzītos locekļus ievēlē uz trim gadiem, bet Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra izvirzītos locekļus uz sešiem gadiem. 

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, ko izveido Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Par padomes locekļiem var ievēlēt finanšu un ekonomikas jomas lietpratējus no Latvijas vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts, kuriem ir pieredze fiskālās politikas jautājumos.

Fiskālās disciplīnas padome darbu sāk 2014.gada 1.janvārī.

Lēmuma projektus Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs Saeimu iekļaut Saeimas 19.decembra sēdes darba kārtībā, informē komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā