Saeimas deputāti reģistrēsies akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”

(28.11.2013.)

Ceturtdien, 28.novembrī, Latvijas parlamenta deputātiem Saeimas namā būs iespēja reģistrēt savu dalību tautas līdzdalības akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”. Akcija plānota kā centrālais Rīgas 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikums, un tās laikā ikviens grāmatu draugs ir aicināts pārvietot grāmatas no rokas rokā no vecās bibliotēkas ēkas uz jauno.

Deputātu reģistrēšanās akcijai paredzēta plkst.10.35 Saeimas nama Lielajā vestibilā un to atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete un nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle.

Tā kā pašlaik Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014” īsteno arī akciju „Tautas grāmatu plaukts”, kuras laikā ikviens ir aicināts dāvināt Gaismas pilij kādu sev īpašu grāmatu, arī Saeimas Prezidijam radusies ideja par dāvinājumu.

Latvijas parlaments oficiālo tikšanos laikā no citu valstu amatpersonām kā dāvanu bieži saņem grāmatas par citām valstīm, to mākslu, kultūru, vēsturi un arhitektūru, kuras tiek nodotas glabāšanai parlamenta bibliotēkā. Prezidijs ir lēmis daļu no šīm grāmatām dāvināt Gaismas pilij, lai tās būtu pieejamas iespējami plašam cilvēku lokam.

Tāpat rītdien Saeimā pirmo reizi būs apskatāma ceļojošā izstāde „Rīga 100 gadu garumā 1914. – 2014.”, kurā līdzās atspoguļoti attiecīgā laika posma nozīmīgi notikumi Eiropā un Rīgā.

Deputātu reģistrācija akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” un ceļojošās izstādes „Rīga 100 gadu garumā 1914. – 2014.” atklāšana ceturtdien, 28.novembrī, plkst.10.35 notiks Saeimas nama Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt