Konferencē Saeimā diskutēs par pašvaldību sistēmas pilnveidošanas iespējām

(07.11.2013.)

Saeimā piektdien, 8.novembrī, notiks pašvaldību sistēmas pilnveidošanas iespējām veltīta konference „Pašvaldību normatīvais regulējums – nepieciešamās izmaiņas”.

 Konferenci atklās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs, un tajā plānots uzklausīt ekspertu viedokļus par pašvaldību darbības kvalitāti, kā arī diskutēt par likumdošanas iniciatīvām pašvaldību sistēmas darbības efektivitātes uzlabošanai.

Pasākumā aicināti piedalīties vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Valsts prezidenta ekspertu grupas pārvaldības pilnveidei locekle Inga Vilka un Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis.

Konferences darba kārtībā ir jautājumi par varas sadali vietējā pārvaldē, administratīvi teritoriālā iedalījuma ietekmi uz iedzīvotāju vajadzībām un iespējām, kā arī par pašvaldību vēlēšanu sistēmu un iedzīvotāju līdzdalību vietējā pārvaldē.

Diskutēt par pašvaldību aktualitātēm aicināti Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesors Jānis Ikstens un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilona Raugze.

Tāpat konferencē aicināti piedalīties Valmieras novada fonda valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs un Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa.

Konference „Pašvaldību normatīvais regulējums – nepieciešamās izmaiņas” piektdien, 8.novembrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 12.00.

Konferences programma pieejama http://ej.uz/uxdf, un tās darbam tiešraidē varēs sekot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde