Cilvēktiesību komisija: bezmaksas televīzijas apraides modelim jābūt ilgtspējīgam

(09.10.2013.)

„Nav šaubu, ka jāveido jauns bezmaksas televīzijas apraides modelis, taču tam ir jābūt ilgtspējīgam,” trešdien, 9.oktobrī, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātiem ar nozares ekspertiem turpinot diskusiju par televīzijas virszemes apraides attīstību, uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

„Tāpat, strādājot pie jaunā bezmaksas televīzijas apraides modeļa, jāpatur prātā laika ierobežojums – obligātās bezmaksas komerckanālu retranslācijas pienākuma atcelšana ir spēkā līdz šī gada beigām. Tādēļ aicinām Satiksmes ministriju, Latvijas Valsts radio un televīzijas centru, Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), citas ieinteresētās puses un ekspertus uz konstruktīvu dialogu un efektīvu sadarbību, kas vainagotos ar visai sabiedrībai labvēlīgiem rezultātiem,” uzsvēra I.Mūrniece.

Komisijas deputāte Daina Kazāka (RP) vērsa uzmanību, ka ilgtspējīgas informatīvās telpas attīstības nodrošināšanai, diskutējot par jaunu bezmaksas televīzijas apraides modeli, jāvērtē televīzijas nozares attīstība kopumā. Savukārt komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs (SC) uzsvēra, ka bezmaksas televīzijas apraides modelis jākoordinē saistībā ar vienota sabiedriskā medija izveides stratēģiju.

Šodienas NEPLP iepazīstināja komisijas deputātus ar trim iespējamajiem bezmaksas televīzijas apraides modeļiem, no kuriem par piemērotāko padome atzīst divu Latvijas Televīzijas programmu pārraidīšanu un konkursa kārtībā pēc noteiktiem kritērijiem vēl triju mediju televīzijas programmu iekļaušanu. Tomēr komisijas sēdē eksperti bija vienisprātis, ka vēl jāpanāk kompromiss par piemērotāko bezmaksas televīzijas apraides finansēšanas modeli.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt