Āboltiņa LLU jubilejā: par savu un savas valsts likteni lemt un pilnu atbildību uzņemties spēj tikai izglītota tauta

(20.09.2013.)

„Kvalitatīvā izglītības procesā gūtās zināšanas ir atslēga, kas atver arvien jaunas durvis, tā ir bagātība, kuru mums neviens nekad nevar atņemt. Latvijas veiksmes ceļš ir izglītoti cilvēki, un Latvijas Lauksaimniecības universitāte 150 gadu laikā ir devusi milzu ieguldījumu mūsu sabiedrības izglītošanā un līdz ar to – Latvijas tautas spējā pārvaldīt pašiem savu valsti.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 150 gadu jubilejai veltītajā svinīgajā sēdē uzrunājot tās rektoru, mācībspēkus un studējošos.

S.Āboltiņa apsveikuma runā uzsvēra, ka izglītība un spēcīga nacionālā pašapziņa ir ļāvusi mūsu tautai izturēt arī visgrūtākos laikus, un citēja Kārļa Ulmaņa sacīto: „Dzīve un apstākļi bijuši tādi, ka ļaunais ņēma virsroku, bet labais palika kā degošas ogles zem pelniem. Tagad lai viss ļaunais tiek nomazgāts, tad jo balts būs mūsu ceļš un stipri būs tie pamati, uz kuriem mēs savu valsti uzcelsim stipru un vienotu, jo viņa dibināsies un balstīsies uz tautas vienības.”

„Šiem vārdiem universitātes jubilejas noskaņā ir īpaša nozīme, jo mazai tautai un valstij, kurai nepieder plašas zemes vai lielas dabas bagātības, zināšanas jebkuros laikos ir un paliek kā degošas ogles zem pelniem - tās ir vērtīgākais resurss, lai sasniegtu attīstīto valstu dzīves līmeni,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa, sveicot LLU tās pastāvēšanas 150 gadu jubilejā, īpašu atzinību veltīja mācībspēkiem, sakot paldies par degsmi, pacietību un atbildību pret darbu. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka mācībspēku zināšanas un pieredze daudziem studentiem ir kalpojusi par iedvesmas avotu, jo tieši viņu meistarībai, spējai aizraut un iedvesmot un vēlmei pēc iespējas plašāk atvērt pasaules redzējumu ir liela nozīme studiju procesā.

Noslēgumā S.Āboltiņa nozīmīgajā universitātes jubilejā tās studentiem vēlēja neapstāties pie sasniegtā, bet neatlaidīgi un ar pārliecību turpināt tuvināties izvirzītajiem mērķiem, nezaudēt savu sirds dedzību un vīziju par Latvijas nākotni. „Ja tā būs dzīva, tad Latvija tiks pāri visām grūtībām, tauta dzīvos labklājībā un cilvēki būs pārliecināti, ka Latvija ir vislabākā vieta, kur dzīvot, strādāt, radīt bērnus un justies piederīgiem,” teica Saeimas priekšsēdētāja.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde