Saeimas priekšsēdētāja reģionālajā vizītē apmeklēs Nīcas novadu

(26.07.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sestdien, 27.jūlijā, dosies reģionālajā vizītē uz Nīcas novadu, kur piedalīsies Nīcas dārzu dienas 2013 pasākumos, kā arī apmeklēs Nīcas novada domi, kur tiksies ar novada deputātiem un uzņēmējiem. 

Dārzu dienas ietvaros S.Āboltiņa apskatīs krāšņākos un sakoptākos dārzus Nīcas pusē, bet pasākuma noslēgumā apbalvošanas ceremonijā uzrunās dārzu dienu dalībniekus un pateiksies skaisto dārzu saimniekiem.

Dārzu kopšanas tradīcijām Nīcas pusē ir ap 50 gadu sena vēsture. Nīcā 2003. un 2010. gadā notika Latvijas puķu draugu saiets, vairākkārt rīkota dārzu diena, kas patlaban notiek Nīcas Tradīciju dienu ietvaros. Šogad dārzu dienā iespējams aplūkot piecus privātdārzus un Nīcas centra dārzu.
 
Nīcas dārzu dienas mērķis ir popularizēt un attīstīt skaisto dārzu kultūru kā vienu no kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļām, veicinot Nīcas novada un Latvijas sakoptību un Nīcas atpazīstamību.
 





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt