Solvita Āboltiņa pateicas liliju selekcionāram Jānim Vasarietim par ieguldījumu Latvijas attīstībā

(13.07.2013.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, sestdien, 13.jūlijā, uzrunājot klātesošos Vecumnieku 8.Liliju svētku atklāšanā un pasniedzot atzinības rakstu liliju selekcionāram Jānim Vasarietim par ieguldījumu spēcīgas Latvijas valsts attīstībā, pievienojās selekcionāra reiz teiktajam, ka „dzīvē katrs var paveikt daudz, vajag vien gribēt darīt, galvenais, lai galva būtu pilna idejām”.

Pateicoties J.Vasarietim par nesavtīgo, uzticīgo un atbildīgo darbu mūsu valsts labā daudzu gadu desmitu garumā, tostarp aizsākot Liliju svētku tradīciju un atjaunojot Vecumnieku veco parku, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra: „Vislielākā demokrātiskas valsts vērtība ir brīvi cilvēki, kas paši lemj savu un savas valsts nākotni. Taču tas ir iespējams tikai tad, ja katrs arī uzņemas savu atbildības nastu.”

Liliju svētku svinīgajā koku stādīšanā Vecumnieku parkā S.Āboltiņa iestādīja sarkanlapu ievu, akcentējot, ka ikviens koks simbolizē stiprumu un dzīvības spēku un ka Latvijas pavasaris nav iedomājams bez ievām.
J.Vasarietis savu mūžu veltījis skolotāja amatam, kā arī liliju selekcijai un aviācijai, un aizvadītajā gadā svinēja 90 gadu jubileju. Viņš ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks.


Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157634622113752/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā