Saeimas priekšsēdētāja sveic Marisu Jansonu ar prestižās Ernsta fon Sīmensa balvas saņemšanu

(05.06.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 5.jūnijā, nosūtījusi vēstuli izcilajam latviešu diriģentam Marisam Jansonam, sveicot ar piešķirto Ernsta fon Sīmensa balvu un paužot cieņu pasaulslavenā mākslinieka panākumiem, degsmei un iedvesmai.

„Mūzika ir liela mistērija. Ik vakaru, nodziestot gaismām un atveroties priekškaram, klausītājs aizmirst ikdienu, pārdomā dziļas domas, izdzīvo skumjas un prieku. Šīs mistērijas radīšanā zizli caur diriģenta rokām tur kāds augstāks radošs spēks. Taču tikai vislielākajiem Meistariem izdodas šo mistēriju ne tikai izprast un izjust pašiem, bet arī iedvesmot mūziķus, ļaut izdzīvot neiedomājamo, apburt, sapurināt, pārliecināt un nodot šo degsmi tālāk – saviem klausītājiem un savai tautai,” raksturojot Marisa Jansona talantu, norāda S.Āboltiņa.

„Veltot mūzikai visu spēku, sev piešķirto laiku un dvēseli, Jūs esat kļuvis par Meistaru, kas rada mūziku ar izsaukuma zīmi, padara to magnētisku, intelektuālu, cilvēka būtību izzinošu un visam pāri – savu klausītāju mīlošu,” teikts Saeimas priekšsēdētājas apsveikumā.

Saeimas vārdā S.Āboltiņa novēl diriģentam nerimstošu enerģiju un veselību un no sirds sveic ar augstajiem panākumiem.

Ar Ernsta fon Sīmensa balvu, kas tiek dēvēta arī par mūzikas pasaules Nobela prēmiju, ik gadu tiek godināts kāds komponists, mākslinieks vai muzikologs, paužot atzinību par viņa nozīmīgo devumu pasaules mūzikas attīstībā.

Balva Marisam Jansonam pasniegta šo otrdien Minhenē.






Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt