Žurnālistikas studenti iepazīst Saeimas reportiera darbu

(16.05.2013.)
Galerie

Saeimas sēdi ceturtdien, 16.maijā, apmeklēja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) komunikācijas studenti, lai klātienē iepazītu Saeimas deputātu un parlamentā strādājošo reportieru darbu.

Lai izprastu žurnālistu darba specifiku Saeimā, studenti sekoja līdzi Saeimas sēdes darba kārtībai, kā arī izmēģināja spēkus deputātu intervēšanā. Tāpat jauniešiem bija iespēja noklausīties lekciju un uzdot jautājumus par Saeimu, mediju darbu parlamentā, kā arī nofotografēties ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

„Ar Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes otrā kursa žurnālistikas studentiem apmeklēju Saeimu jau otro gadu. Abas reizes tā ir bijusi vērtīga pieredze. Uzskatu, ka žurnālistikas studenti vislabāk darbam nepieciešamās profesionālās prasmes apgūs, ja trenēsies strādāt reālā darba vidē. Protams, ir iespēja ar studentiem par reportiera darbu Saeimā runāt augstskolas auditorijā, bet domāju, ka krietni vērtīgāk ir pašiem atnākt uz Saeimu un pārliecināties realitātē, kā notiek parlamenta plenārsēde, kā Saeimā strādā žurnālisti un arī pašiem gūt pirmo pieredzi Saeimas deputātu intervēšanā. Jāsaka arī liels paldies deputātiem par atsaucību. Noderīgu informāciju par to, kā norit likumdošanas darbs un kādas ir mediju iespējas parlamentā, sniedza arī Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs,” sacīja LU SZF pasniedzēja Vita Dreijere.

Atskatoties uz iespaidiem, pirmo reizi strādājot Saeimā, žurnālistikas studente Katrīna sacīja, ka iegūtā pieredze sniedza jaunu iespaidu par reportiera darbu: „Intervēt deputātus bija liels izaicinājums – no sākuma bija kārtīgi jāsagatavojas, jāiegaumē kurš ir kurš, jāizdomā jautājumi, sarunu tēmas. Taču es un mani kursa biedri sapratām, ka tas tomēr nav tik grūti, jo deputāti bija ļoti atsaucīgi un atvērti. Šodien vēlreiz pārliecinājos, ka nākotnē vēlos rakstīt ziņas par politiku.”

Ne mazāk vērtīgu pieredzi pirms dažām nedēļām studenti guva arī Ministru kabinetā, kur viņiem bija iespēja piedalīties preses konferencē.

 Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633492490643/with/8744132660/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 24.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
11:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde