Saeimas namā 20.maijā - ikgadējais Saeimas un NVO forums

(20.05.2013.)

Pirmdien, 20.maijā, Saeimas namā norisināsies ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums „Stabilitāte.Partnerība.Attīstība”.

Plānots, ka Saeimas un NVO forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš.

Foruma darbs tiks organizēts trīs paralēlās darba sesijās. Pirmajā sesijā politiķi, sabiedrības pārstāvji un eksperti diskutēs par Nacionālo attīstības plānu, Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem un nevalstisko organizāciju lomu to īstenošanā. Paredzēts, ka šo darba sesiju vadīs Saeimas Nodokļu politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks un līdzvadīs ― biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Rasma Pīpiķe.

Otrā darba sesija būs veltīta jautājumiem par Latviju ES kodolā un ārpus Latvijas dzīvojošajiem valstspiederīgajiem, ko kopā ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Zandu Kalniņu-Lukaševicu līdzvadīs A.Gobiņš.

Savukārt trešajā darba sesijā tiks pārrunāti sabiedrībai aktuāli jautājumi sociālās labklājības jomā, tostarp sociālo un sadarbības partneru līdzdalība jauniešu nodarbinātības veicināšanā. Šo sesiju vadīs Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un biedrības „Latvijas Samariešu apvienība” direktors Andris Bērziņš.

Apkopojot foruma pirmajā daļā gūtās atziņas, pēcpusdienā plānots uzklausīt darba sesiju ziņojumus.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs jau septītais Saeimas un NVO forums.

Saeimas un NVO foruma programma



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā