Solvita Āboltiņa piedalīsies ikgadējā ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē

(21.04.2013.)

Ņemot vēra, ka 2013.gads ir Eiropas Pilsoņu gads, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 22.aprīlī, teiks uzrunu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējās konferences, kas šogad notiks Kipras galvaspilsētā Nikosijā, sesijā, kas veltīta sabiedrības līdzdalības veicināšanai ES.

Konferences ietvaros paredzēta arī Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju tikšanās, kuras laikā plānots sakoordinēt reģiona valstu pozīcijas par konferencē skatāmajiem jautājumiem.

Parlamentu priekšsēdētāji diskutēs arī par ES dalībvalstu parlamentu un Eiropas Parlamenta (EP) līdzdalību trešo valstu demokrātijas un cilvēktiesību stiprināšanā, īpaši akcentējot Vidusjūras reģionu. Konferencē iekļauts arī diskusiju bloks par ES un tās pilsoņu tuvināšanu.

Tāpat konferences darbakārtībā būs jautājumi par ES dalībvalstu parlamentu iespējamiem soļiem sabiedrības saliedēšanai taupības apstākļos.

Konferences ietvaros plānota arī neformāla nacionālo parlamentu un EP pārstāvju diskusija par Ekonomiskās un monetārās savienības parlamentāro pārraudzību.

ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences par aktuālajiem savienības un dalībvalstu jautājumiem notiek jau kopš 1963.gada, kad pirmā šāda veida konference notika Romā.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā