Deputāti izvērtēs Ekonomikas ministrijas priekšlikumus nebanku kreditēšanas nozares pilnveidošanai

(15.04.2013.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 16.aprīlī, izvērtēs Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātos priekšlikumus nebanku kreditēšanas jomas sakārtošanā, kā arī uzklausīs nozares dalībnieku viedokļus par EM piedāvājumu.

Ziemas sesijā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija iepazinās ar situāciju nebanku kreditēšanas nozarē, apzināja tirgū pastāvošās problēmas un aicināja Ekonomikas ministriju rast risinājumus nepilnībām, kas ietekmē mazāk aizsargāto sabiedrības daļu.

Komisija plāno uzklausīt EM priekšlikumus nebanku kreditēšanas pilnveidošanai, kā arī izvērtēt piedāvāto risinājumu pamatojumu. Ņemot vērā kreditēšanas nozares dalībnieku presē pausto viedokli, ka izstrādātie priekšlikumi ir pārāk ierobežojoši un var iznīcināt legālo tirgu, deputāti plāno iepazīties arī ar nozares pārstāvju viedokļiem un argumentiem, nepieciešamības gadījumā aicinot EM pārskatīt izstrādātos priekšlikumus.

Rītdienas komisijas sēdē aicināti piedalīties EM, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Finanšu ministrijas, Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijas, Latvijas Lombardu asociācijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Latvijas Bankas un citu institūciju pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks otrdien, 16.aprīlī, plkst.12.00 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt