Tautsaimniecības komisija publiskos komisijas slēgtās sēdes stenogrammu par situāciju ar dabasgāzes cenām

(02.04.2013.)

27.februāra Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas slēgtās sēdes stenogramma par situāciju ar dabasgāzes cenām ir jāpublisko. Par to otrdien, 2.aprīlī, vienojās komisijas deputāti. Tāpat komisijas deputāti šodien lēma nākamās trešdienas sēdē iztaujāt atbildīgās ministrijas pārstāvjus saistībā ar turpmākajiem plāniem gāzes un elektroenerģijas tirgus liberalizācijai.

Komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis norādīja, ka, ņemot vērā lielo sabiedrības interesi par šo jautājumu, atklātībai jānodod slēgtās sēdes stenogrammas daļa, kas nav ierobežotas pieejamības informācija un nesatur uzņēmuma „Latvijas Gāze” (LG) komercnoslēpumu.

Par stenogrammas publiskošanu, kas neietver komersanta noslēpumu, vienisprātis bija visi komisijas deputāti. Arī Ekonomikas ministrijas (EM) un LG pārstāvji šodienas komisijas sēdē neiebilda stenogrammas publiskošanai, norādot, ka tajā nedrīkst publicēt ziņas, kas ir uzņēmuma komercnoslēpums, un pirms publicēšanas vēlas iepazīties ar tās saturu.

Savukārt deputāts Ivars Zariņš (SC) ierosināja nākamajā nedēļā uz sēdi aicināt EM pārstāvjus, lai uzzinātu par ministrijas plāniem saistībā ar gāzes un elektroenerģijas tirgus liberalizāciju.

Tautsaimniecības komisija 26.februārī atklātā sēdē iztaujāja LG valdes priekšsēdētāju Andrianu Dāvi par situāciju ar dabasgāzes cenām. Lai varētu sniegt atbildes uz deputātu jautājumiem, kas ietver komercnoslēpumu, deputāti vienojās turpināt izskatīt šo jautājumu 27.februāra slēgtā sēdē.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt