Preses konferencē informēs par Eiro ieviešanas likumu

(30.01.2013.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus ceturtdien, 31.janvārī, uz preses konferenci, kurā parlamenta un valdības pārstāvji informēs par likumu, kas noteiks eiro ieviešanu Latvijā, un atbildēs uz žurnālistu jautājumiem.  

Preses konferencē piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs, Reformu partijas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” frakcijas deputāts Imants Parādnieks, kā arī pie frakcijām nepiederošo deputātu pārstāvis Klāvs Olšteins.

Preses konference notiks Saeimas Viesu zālē pirmajā tuvākajā Saeimas sēdes pārtraukumā pēc likumprojekta „Euro ieviešanas likums” izskatīšanas. 

Saeima ceturtdien, 31.janvārī, otrajā galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu „Euro ieviešanas likums”, kas paredz nodrošināt efektīvu un caurskatāmu Eiropas Savienības vienotās valūtas — eiro — ieviešanu Latvijā. Jaunais likumprojekts regulē jautājumus, kas saistīti ar latu un eiro vienlaicīgu apgrozību, skaidras un bezskaidras naudas nomaiņu, preču un pakalpojumu cenu paralēlu atspoguļošanu, grāmatvedības uzskaites pielāgošanu jaunās naudas ieviešanai, kā arī finanšu tirgus piemērošanas pasākumus.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā