Saeimas priekšsēdētāja atklās Konstitucionālo tiesību semināru

(06.12.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 7.decembrī, piedalīsies Satversmes tiesas rīkotā Konstitucionālo tiesību semināra „Lietas ierosināšana Satversmes tiesā: aktuāli Satversmes tiesas procesa jautājumi” atklāšanā.

Seminārā aicināti piedalīties gan akadēmiskās jomas pārstāvji, kas pēta konstitucionālās tiesības, gan personas ar plašu praktisko pieredzi ― konstitucionālo tiesību jomā strādājošie juristi no Saeimas, Valsts kancelejas, Tieslietu ministrijas, Tiesībsarga biroja un citām institūcijām, esošie un bijušie Satversmes tiesas tiesneši un darbinieki, tiesu institūciju pārstāvji, kā arī zvērināti advokāti un augstskolu mācībspsēki.

Atklāšanas runas teiks arī Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, kā arī bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš.

Satversmes tiesai šī gada 9.decembrī apritēs sešpadsmit gadi kopš tās pastāvēšanas.

Satversmes tiesa atzīmē savas pastāvēšanas gadskārtas, rīkojot zinātniski praktiskus seminārus vai konferences, kuros tiek diskutēts par aktuāliem konstitucionālo tiesību jautājumiem, atskatoties uz jau paveikto, meklējot aktuālo problēmu risinājumus un iezīmējot attīstības tendences.

Seminārs notiks 7.decembrī, sākot no plkst.10.00 Jura Alunāna ielā 1, Rīgā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā