Āboltiņa atklās konferenci par Latvijas pieredzi ceļā uz iekļaujošu sabiedrību bez naida

(23.10.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 24.oktobrī, piedalīsies konferences „Ceļā uz iekļaujošu sabiedrību bez naida: Latvijas pieredze, sasniegumi un izaicinājumi” atklāšanā.

Konferencē eksperti no Latvijas un citām valstīm iepazīstinās ar socioloģisko pētījumu rezultātiem par Latvijas sabiedrības noskaņojumu un iecietības līmeni, kā arī trīs diskusiju blokos runās par tiesu un tiesībsargājošo iestāžu darbības uzlabošanas iespējām naida noziegumu apkarošanas jomā, kā arī izglītības sistēmas un sabiedrības izglītošanas iespējām novērst neiecietības un politiskā radikālisma problēmas. Tāpat eksperti apmainīsies viedokļiem un idejām, kā novērst naida runu masu saziņas līdzekļos, saglabājot vārda brīvību, un vai šī mērķa īstenošanai nepieciešams papildu regulējums un pašregulācija.

Konferenci rīko Rīgas Juridiskā augstskola sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Tieslietu ministriju, kā arī Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā.

Konference notiks 24.oktobrī Rīgas Juridiskajā augstskolā, Strēlnieku ielā 4k 2, Rīgā. Sākums plkst.9.45.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā