Budžeta komisija: komersantam nebūs jāmaksā nodeva par atļauju tirdzniecībai ar mājas dzīvniekiem

(26.09.2012.)

No nākamā gada komersantam, kurš nodarbojas ar mājas (istabas) dzīvnieku tirdzniecību specialās tirdzniecības vietās – zooveikalos, vairs nebūs jāmaksā valsts nodeva par atļaujas saņemšanu šādai tirdzniecībai. To paredz grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”, ko trešdien, 26.septembrī, izskatīšanai otrajā galīgajā lasījumā atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Atļauja šādai tirdzniecībai vairs nebūs nepieciešama, ņemot vērā, ka komersantu, kurš nodarbojas ar istabas dzīvnieku tirdzniecību, jau reģistrē Pārtikas un veterinārais dienests uzraudzībai pakļauto uzņēmumu reģistrā, tādējādi apliecinot, ka uzņēmums atbilst noteiktām prasībām.

Šodienas komisijas sēdē iebildumus pret plānotajām izmaiņām pauda dzīvnieku aizsardzības organizāciju pārstāvji, norādot, ka tādējādi palielināsies nereģistrēta un nekontrolēta istabas dzīvnieku pavairošana un tirdzniecība, kas savukārt būtiski veicinās ēnu ekonomiku. Savukārt Zemkopības ministrijas pārstāve deputātus informēja, ka jaunā kārtība attieksies tikai uz specializētajām tirdzniecības vietām – zooveikaliem, kuru darbību uzrauga un kontrolē Pārtikas un veterinārais dienests.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs uzsvēra, ka „grozījumi likumā ir jāvirza tālāk, taču jautājums par to, kā likumdošanā kopumā regulēt mājas dzīvnieku pavairošanas un tirdzniecības jomu, ir jārisina Saeimas Tautsaimniecības komisijā kopā ar visām ieinteresētajām pusēm”.

Galīgajam lasījumam sagatavotie grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām” iekļauti Saeimas 27.septembra sēdes darba kārtībā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt