Deputāti vērš uzmanību uz saliedētības jautājumiem valsts budžeta projektā

(04.09.2012.)

Jaunajā rudens sesijā uz pirmo sēdi trešdien, 5.septembrī, sanāks Sabiedrības saliedētības komisija, lai diskutētu par sabiedrības saliedētības pasākumiem 2013.gada valsts budžeta projekta kontekstā. 

Pirms sēdes jautājuma būtību raksturo Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis: „Budžeta projektā izskatās, ka finansējums varētu tikt pārtraukts daudzām sabiedrības saliedētības aktivitātēm, kuras vēl šajā gadā pēc valodu referenduma Ministru kabinets atzina par prioritārām. Jautājums – vai tās izrādījušās pagalam nederīgas?”

„Mums nav vajadzīgi samuļļāti saliedētības projekti. Uzskatu, ka stingri jāturas pie pamatdomas, kas saliedētības pamatā liek nacionālo identitāti. Divas īpašas grupas, kurām jāsaliedējas ap nacionālo identitāti, ir latvieši ārzemēs un nacionālās minoritātes Latvijā. Tie būtu prioritārie virzieni arī naudas sadalījumam valsts budžetā,” saka I.Latkovskis.

Komisija uz tikšanos aicinājusi Ministru prezidenta, Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ārlietu ministrijas un Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvjus, lai kopā izvērtētu situāciju.

Sabiedrības saliedētības komisijas sēde notiks trešdien, 5.septembrī, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 16, 407.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem