Vjačeslavs Dombrovskis: Publisko iepirkumu likuma grozījumi veicinās konkurenci

(28.06.2012.)
VideoGalerie

Strādājot ar likumdošanas izmaiņām, aizvadītajā pavasara sesijā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas viena no aktualitātēm bija darbs pie grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, stāsta komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

„Darbs pie Publisko iepirkumu likuma grozījumiem bija apjomīgs, komisijā tika iesniegti vairāk nekā simts priekšlikumu. Likuma uzlabojumi samazinās administratīvo slogu uzņēmējiem, piemēram, valsts iestādes izziņas par konkursa pretendentu iegūst savstarpēji, nevis pieprasot uzņēmējam. Jaunā likuma redakcija vecinās publisko iepirkumu pieejamību maziem un vidējiem uzņēmumiem, jo ir būtiski samazināta depozīta summa, kura jāiemaksā konkursa pretendentam. Tā būs līdz diviem procentiem no līguma summas,” uzsver V.Dombrovskis.

Aizvadītajā sesijā komisija turpināja darbu pie grozījumiem Būvniecības likumā, un tas būs viens no svarīgākajiem darbiem arī rudens sesijā, norāda V.Dombrovskis, piebilstot, ka likuma grozījumi uzlabos sabiedriskās apspriešanas un būvnieku sertificēšanas procesu.

Tāpat komisija pabeidza darbu pie grozījumiem Komerclikumā, ko Saeima pieņēma galīgajā lasījumā un kas paredz jaunu regulējumu interešu konfliktu novēršanai kapitālsabiedrību darbībā.

V.Dombrovskis atzīmē, ka komisijā skatīti dažādi tematiskie jautājumi, piemēram, par Visaginas atomelektrostacijas (AES) projektu – komisijas deputāti vienojās, ka Latvijas iespējamā līdzdalība Visaginas AES projektā jānosaka deklarācijā, kurā būtu definēti skaidri nosacījumi par valsts iesaistīšanos šajā finansiāli apjomīgajā projektā. 

Tautsaimniecības komisija pavasara sesijā diskutēja arī par atkritumu apsaimniekošanas sistēmu Latvijā, un kā viens no būtiskākajiem jautājumiem bija, vai atkritumu savākšanā vajadzētu konkurēt pašvaldību un privātajiem uzņēmumiem. Savukārt, iepazīstoties ar esošā ostu pārraudzības un pārvaldības modeļa efektivitāti, komisijas deputāti aicināja atbildīgo ministriju ostu darbības izvērtēšanā piesaistīt neatkarīgus Pasaules Bankas ekspertus.

„Komisija nākamajā sesijā strādās ar Enerģētikas likuma grozījumiem, kā arī darbu sāks jauna Inovāciju un zinātnes apakškomisija, kas pievērsīs uzmanību šo nozaru attīstībai Latvijā,” galvenos darbus rudens sesijā akcentē V.Dombrovskis.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir viena no lielākajām Saeimas komisijām — tajā strādā 13 deputāti. Tās pārraudzībā ir četru ministriju darbs — Satiksmes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides un reģionālās attīstības ministrijas.


Video intervija ar Vjačeslavu Dombrovski: https://www.youtube.com/watch?v=cFspL4Uuug8
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem