Deputāti satraukti par sociālās aprūpes centru darbu

(14.05.2012.)

Saeimas Sociālas drošības apakškomisijas deputāti otrdien, 15.maijā, sasaukuši atsevišķu sēdi, lai izskatītu aktuālās problēmas valsts sociālās aprūpes centru darbā.

„Pēdējā laikā sabiedrība ir dzirdējusi vairākas satraucošas ziņas par sociālo aprūpes centru darba kvalitāti, nodrošinot aprūpi cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Klientu nāves gadījumi un viņu tuvinieku neapmierinātība ar personāla darbu liek mums visaugstākajā līmenī vērtēt, vai aprūpes centri spēj pilnvērtīgi veikt tiem uzticētos uzdevumus un vai to darbā nav nepieciešamas kardinālas izmaiņas,” norāda Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas priekšsēdētaja Aija Barča.

Uz apakškomisijas sēdi aicināti Labklājības ministrijas pārstāvji, lai runātu par aktuālo situāciju valsts sociālās aprūpes centros, to finansējumu, personāla nodrošinājumu, medicīniskās un sociālās aprūpes kvalitāti, kā arī sadarbības un komunikācijas problēmām gan ar klientu tuviniekiem, gan citām iestādēm.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sociālās drošības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 15.maijā, plkst.14.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā