Saeimas komisija aicina uz diskusiju par jumta organizācijas izveidi profesionālajiem psihologiem

(16.03.2012.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 23.martā aicina uz tikšanos profesionālos psihologus apvienojošo organizāciju pārstāvjus, lai diskutētu par topošajā likumā iekļaujamajām normām un vienotas jumta organizācijas izveidi nozarē. 

„Mūsdienu sabiedrībā aizvien būtiskāka kļūst profesionālo psihologu sniegto pakalpojuma kvalitāte, tādēļ Sociālo un darba lietu komisija patlaban strādā pie jauna likuma, kas reglamentēs ar psihologu izglītību un sertifikāciju saistītus jautājumus, noteiks praktizējošu psihologu un viņu klientu pienākumus un tiesības, kā arī regulēs virkni līdz šim nereglamentētu jautājumu. Lai likums būtu kvalitatīvs, šajā procesā vēlamies iesaistīt pēc iespējas plašu to personu loku, uz kurām attieksies jaunā likuma normas,” uzsver Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Arvils Ašeradens.

Deputāti ir ieinteresēti stimulēt diskusiju un panākt vienošanos profesionālo psihologu starpā par vienotas psihologu jumta organizācijas izveidi. Tai varētu piešķirt ekskluzīvas tiesības psihologu sertificēšanai un profesionālo standartu uzturēšanai līdzīgi, kā to dara Latvijas Ārstu biedrība, norāda A.Ašeradens.

Šo jautājumu risināšanā ieinteresēto organizāciju pārstāvji aicināti uz diskusiju Saeimā piektdien, 23.martā plkst.9.00. Tikšanās plānota Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

Katra organizācija lūgta deleģēt vienu pārstāvi, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu un ieņemamo amatu un šo informāciju savlaicīgi sūtot uz e-pasta adresi anzelika.bruze@saeima.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā