Jūrniekiem piemēros vispārējo iedzīvotāju ienākuma nodokļa režīmu

(29.02.2012.)

Jūrniekiem, kuri strādā uz starptautisko pārvadājumu kuģiem, turpmāk piemēros vispārējo iedzīvotāju ienākuma nodokļa režīmu, paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā trešdien, 29.februārī, atbalstītie grozījumi likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”.

Turpmāk jūrnieku darba ienākumiem plānots piemērot ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo minimumu, nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošām personām, kā arī attaisnotos izdevumus.

Izmaiņas likumā nepieciešamas, jo patlaban jūrnieki, kuri saņem atalgojumu pēc minimālā tarifa un kuru gada vidējā mēnešalga nepārsniedz 350 latus, ir nelabvēlīgākā situācijā nekā nodokļa maksātāji, kuriem piemēro vispārējo nodokļu režīmu.

Paredzēts, ka vispārējo iedzīvotāju ienākuma nodokļa režīmu piemēros jūrnieku ienākumiem, kas gūti, sākot ar 2011.gada 1.janvāri. Finanšu ministrijas informācija liecina, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksām 2012.gadā būs nepieciešami 1,5 miljonus latu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nolēma lūgt Saeimu likumprojektu „Grozījumi likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” iekļaut 1.marta Saeimas sēdes darba kārtībā, noteikt tam steidzamību un bez atkārtotas izskatīšanas komisijā pieņemt galīgajā lasījumā.



Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā