Saeimas komisijā trešdien diskutēs par Infektoloģijas centra reorganizāciju

(21.02.2012.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 22.februārī, diskutēs par šodien valdībā pieņemto lēmumu reorganizēt Latvijas Infektoloģijas centru (LIC).

„Valdībā atbalstītā Infektoloģijas centra reorganizācija paredz visu nepieciešamo paveikt lielā steigā – līdz šī gada pirmajam aprīlim. Tostarp ir jāveic grozījumi arī vairākos likumos, kuros centram paredzēti noteikti uzdevumi. Likumi jāgroza parlamentam, taču līdz šim neesam saņēmuši nekādus signālus, ka valdība strādā pie operatīvas attiecīgo likumprojektu izstrādes,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Deputāti jau februāra sākumā lūdza Veselības ministriju sagatavot īsu un konkrētu pamatojumu reorganizācijas nepieciešamībai, skaidrojot, kādi ieguvumi no tās būs pacientiem, valstij un kādu ietaupījumu tas dos. „Šādu informāciju Veselības ministrijai lūdzām sagatavot, vēlākais, līdz 21.februāra rītam. Diemžēl līdz valdības sēdes sākumam tā deputātiem netika iesniegta, tādējādi nerespektējot Satversmes 25.pantā noteiktās Saeimas komisijas tiesības,” norāda A.Barča.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Veselības ministrijas, Latvijas Infektoloģijas centra, kā arī Tuberkulozes un plaušu slimību klīnikas.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 22.februārī, plkst.10.00 Jēkabā ielā 10/12, 210.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt