Saeimas komisija Rīgas pilī prezentēs savu mērķus sabiedrības saliedētības jomā

(06.02.2012.)

Otrdien, 7. februārī, Rīgas pilī notiks politiķu un garīgo līderu diskusija „Garīgā dimensija un politika”. Diskusiju organizē Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisiju, kas jau drīzumā tiks pārdēvēta par Sabiedrības saliedētības komisiju.

Komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis uzskata, ka, lai risinātu esošās problēmas sabiedrības saliedētības jomā, nepieciešama jauna pieeja politiskajā domāšanā: „Politiķiem jārod iespēja pacelties pāri partejiskai domāšanai. Pretēju viedokļu sadursmē savas iespējas ir izsmēlusi pieeja, kas savus uzskatus pamato tikai ar savu taisnību, kas balstās juridiskos pantos un atšķirīgā vēstures interpretācijā. Politiķiem, tāpat kā visiem cilvēkiem Latvijā, jāatrod kopīgais, kas balstās daudz dziļāk cilvēciskajā būtībā. Un tāpēc ir nepieciešams pastiprināt garīgo dimensiju politikā. Garīgums un kultūra ir tās būtiskās lietas, kas cilvēkiem un politiķiem var dot kvalitatīvi jaunu saprašanās iespēju.”

Diskusijā piedalīsies Romas Katoļu Baznīcas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas mācītājs Juris Rubenis, Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs, Latvijas Vecticībnieku Pomoras baznīcas centrālās padomes priekšsēdētājs tēvs Aleksejs Žilko, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis.

Ar prezentāciju par Sabiedrības saliedētības komisijas darbības Memorandu uzstāsies komisijas deputāts Vladimirs Reskājs (SC). Tāpat tikšanās laikā paredzēta komisijas deputāta Vladimira Nikonova (SC) prezentācija par vecticībniekiem, kā arī arhitekta Pētera Blūma prezentācija „Garīgā dominante pilsētas arhitektūrā”.

Diskusija „Garīgā dimensija un politika” notiks otrdien 7.februārī, Rīgas pils Ģērboņu zālē (Pils laukums 3) pl.15.00. Diskusijai tiešraidē varēs sekot līdzi www.diena.lv .

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus par dalību diskusijā lūdzam sazināties ar Valsts prezidenta preses dienestu, zvanot pa tālruni 67092123 vai rakstot uz e-pastu prese@president.lv .

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā